Okładka

Receptury klasztorne. Dla duszy i ciała

Jacek Kowalski Wydawnictwo: Klub Książki Katolickiej Dział: Poradniki Format: 165x240 Stron: 354 Oprawa: twarda ISBN: 8388481673 INDEKS: KKK0049B12958
39,90 zł
Darmowa dostawa od 150 zł Paczkomaty 10 zł Poczta Polska 15 zł Za pobraniem 15 zł

Opis

Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina ona oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe kulinarne sekrety kuchni, która przeżywa dziś swój wielki, absolutnie zasłużony, renesans. Znajdujemy tu stare receptury na te najbardziej wyszukane, ale i na te najbardziej popularne potrawy. Od potraw mięsnych po sałatki, od win i nalewek po ciasta i desery. Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania Na Boże Narodzenie i Wielkanoc, na Adwent i Wielki Post. Wśród tych oryginalnych potraw na Boże Narodzenie, także te najsłynniejsze, klasztorne: piskorz penitencjarny, szczupak oo. Paulinów, barszcz po franciszkańsku, zupa pustelnicza, uszka jezuickie, pierogi apostolskie, makiełki teologiczne, karp po katolicku, lin po karmelicku, karasie brewiarzowe, jesiotr opata czy kompot ojców duchownych.

Inne pozycje - Jacek Kowalski

59,75 zł
Okładka
Jacek Kowalski
69,00 zł
Okładka
Bogna Białecka, Jacek Kowalski, Witold Miedziak
44,90 zł
69,00 zł