Kuchnia biblijna, czyli co, jak i kiedy spożywano w czasach biblijnych, jak ucztowano
Wydawnictwo: TYNIEC Wydawnictwo Ojców Benedyktynów Dział: Biblistyka Format: 165x235 Stron: 282 Oprawa: twarda ISBN: 9788373542181 INDEKS: TYN0156B20229Opis
Kuchnia biblijna to nie tylko jedzenie – to mapa przeszłości, opowieść o religii, historii, kulturze i życiu rodzinnym, niezapomniana podróż także duchowa jak i kulinarna, po kartach Starego i Nowego Testamentu. Biblia to nie książka kucharska z przepisami, lecz skarbnica wiedzy o tym, co jedli i pili ludzie różnych stanów w czasach biblijnych, jak przyrządzali pożywienie, jak świętowali, ucztowali i przyjmowali gości, co jedli ludzie prości, co znajdowało się na królewskich stołach i wiele ciekawych rzeczy związanych z biblijną i żydowską tradycją. Książka wzbogacona pięknymi ilustracjami.
Inne pozycje - Barbara Szczepanowicz
59,90 zł
23,99 zł
24,95 zł
26,90 zł
27,99 zł
27,99 zł
25,00 zł
30,00 zł
33,00 zł