Powrót na poprzednią stronę

Kuchnia biblijna, czyli co, jak i kiedy spożywano w czasach biblijnych, jak ucztowano

Kuchnia biblijna, czyli co, jak i kiedy spożywano w czasach biblijnych, jak ucztowano

Barbara Szczepanowicz

Wydawnictwo Tyniec Kraków 2008

ISBN: 978-83-7354-218-1
format: 165x235, stron: 282, oprawa: twarda

INDEKS: TYN0156B20229

Cena: 39,00 zł – brak w sprzedaży (informacja: kmt@kmt.pl)

Kuchnia biblijna to nie tylko jedzenie – to mapa przeszłości, opowieść o religii, historii, kulturze i życiu rodzinnym, niezapomniana podróż także duchowa jak i kulinarna, po kartach Starego i Nowego Testamentu. Biblia to nie książka kucharska z przepisami, lecz skarbnica wiedzy o tym, co jedli i pili ludzie różnych stanów w czasach biblijnych, jak przyrządzali pożywienie, jak świętowali, ucztowali i przyjmowali gości, co jedli ludzie prości, co znajdowało się na królewskich stołach i wiele ciekawych rzeczy związanych z biblijną i żydowską tradycją. Książka wzbogacona pięknymi ilustracjami.

 

Kategorie

Książki / Teologia / Biblistyka

 

Inne pozycje autora dostępne w księgarni