Okładka

Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa, zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki

Jacek Kowalski Wydawnictwo: Wydawnictwo Dębogóra Dział: Poradniki Format: 150x210 Stron: 72 Oprawa: twarda ISBN: 9788361374534 INDEKS: DBG0004B25410
19,90 zł
Darmowa dostawa od 150 zł Paczkomaty 10 zł Poczta Polska 15 zł Za pobraniem 15 zł

Opis

Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery. Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami - książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów.

Inne pozycje - Jacek Kowalski

59,75 zł
Okładka
Jacek Kowalski
69,00 zł
Okładka
Bogna Białecka, Jacek Kowalski, Witold Miedziak
44,90 zł
69,00 zł