Okładka

Ciasta. Domowy wyrób

wypieki, torty, słodkości Wydawnictwo: Wydawnictwo AA s. c. Dział: Ogólna Format: 170x240 Stron: 160 Oprawa: twarda ISBN: 9788361881384 INDEKS: WAA0165B26535
39,90 zł
Darmowa dostawa od 150 zł Paczkomaty 10 zł Poczta Polska 15 zł Za pobraniem 15 zł

Opis

Towary przecenione, są w magazynie w ograniczonej ilości. Realizacja według kolejności składanych zamówień.

Ciasta. Domowy wyrób. Domowe przepisy na ciasta drożdżowe, kruche, francuskie, półfrancuskie, ucierane, baby, strudle, torty i inne słodkości

"Gdy widzę słodycze, to kwiczę" - śpiewali bracia Golcowie. Ta fraza idealnie oddaje uzależnienie niektórych od słodkości. W książce proponuje autorski wybór domowych pyszności nie tylko dla notorycznych łasuchów. Ciasta, torty, ciasteczka i desery każdemu urozmaicą kulinarną codzienność, wypełniają dom cudownym zapachem, a przygotowane okazjonalnie świąteczne smakołyki pozwolą doznać czegoś wyjątkowego. Świąteczne baby, mazurki, makowce, pierniki są częścią tradycji. Jeśli przygotowujemy je tylko raz w roku, wtedy sam ich aromat przenosi nas do beztroskich chwil, kiedy z niecierpliwością czekaliśmy na pierwszy kęs wielkanocnej babki. Powracamy do radosnego świętowania, przybywają bliscy, którzy odeszli, są ponownie z nami, szczęśliwi jak dawniej w ten wyjątkowy czas.

W książce znajdziemy wielokrotnie sprawdzone receptury na najlepsze domowe ciasta, w tym tak "żelazny repertuar" jak tort czekoladowy, który zawsze cieszy niezmiennym smakiem. Wzbogaciłam zbiór o desery, które na trwałe weszły do naszych domów, i stąd, obok serników czy szarlotek, pojawiają się tiramisiu i przepyszna panacotta.

Smacznego!