Kuchnia żydowska
Święta, obyczaje i potrawy żydowskie Wydawnictwo: TYNIEC Wydawnictwo Ojców Benedyktynów Dział: Zdrowie Format: 165x235 Stron: 272 Oprawa: twarda INDEKS: TYN0251B27847Opis
Książka kucharska "kuchni żydowskiej" zawiera nie tylko szereg przepisów najlepszych potraw żydowskich, które można przyrządzić i przygotować właściwie w każdej domowej kuchni, ale też opisuje święta żydowskie i okoliczności, w jakich się je podaje, opisuje żydowskie święta religijne, święta rodzinne (narodziny, obrzezanie, ślub i wesele), ale także rodzinne biesiadowanie.
w książce przepisy na:
– przystawki
– zupy i dodatki do zup
– potrawy mięsne i z drobiu
– potrawy z ryb
– potrawy jarskie
– sałatki
– desery i ciasta
Do książki dołączono słownik terminów żydowskich i znaczeń.
Inne pozycje - Barbara Szczepanowicz
59,90 zł
23,99 zł
24,95 zł
26,90 zł
27,99 zł
27,99 zł
25,00 zł
30,00 zł
33,00 zł