Okładka

Kuchnia dla serca

120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym Roberto Ferrari Claudia Florio Wydawnictwo: JEDNOŚĆ Dział: Zdrowie Format: 165x240 Stron: 240 Oprawa: twarda ISBN: 9788379711178 INDEKS: JED1875B45530
45,00 zł
Darmowa dostawa od 150 zł Paczkomaty 10 zł Poczta Polska 15 zł Za pobraniem 15 zł

Opis

120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym.

Pisząc tę książkę jej autorzy utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio udowodnili, że można podawać informacje naukowe prostym, zrozumiałym językiem i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne informacje dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obu tych chorób oraz wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Ponieważ leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół szybko rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, ale zachęca do zmiany nawyków żywieniowych.