Powrót na poprzednią stronę

Pieczemy ekologiczny chleb

Pieczemy ekologiczny chleb

Karol Przybylak, Zbigniew Przybylak, Magdalena Przybylak-Zdanowicz

Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników Bydgoszcz 2009

ISBN: 978-83-86982-30-1
format: 145x205, stron: 112, oprawa: miękka

INDEKS: WDO0037B23964

Cena: 20,00 zł – brak w sprzedaży (informacja: kmt@kmt.pl)

Chleb jest od wieków podstawą naszej diety. W dobie uprzemysłowienia świata, także proces wypiekania chleba nastawiony został na masowość i opłacalność. Postęp techniczny i technologiczny nie służy jednak wszystkim dziedzinom naszego życia. W związku z masowym procesem wypieku chleba w nowoczesnych piekarniach stał się on bardziej zbiorem różnych chemicznych składników niż tym, czym powinien być i co znali nasi przodkowie. Zachęcamy do zapoznania się z poradnikiem zawierającym: przepisy na chleb wypiekany w gospodarstwach ekologicznych i biopiekarniach, receptury najbardziej znanych polskich kucharek XIX i XX wieku, wskazówki do pieczenia chleba znanych naturalistów i lekarzy, przepisy na chleb z różnych regionów Polski i świata. Ponadto możemy poznać historię chleba, praktyczne rady i wskazówki dotyczące wypieku i przechowywania chleba.

 

Kategorie

Książki / Poradniki, leksykony... / Poradniki

 

Inne pozycje autorów dostępne w księgarni