Powrót na poprzednią stronę

Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj

Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj

Brigitte Pregenzer, Brigitte Schmidle

Wydawnictwo Esprit Kraków 2013

ISBN: 978-83-63621-46-9
stron: 352, oprawa: miękka

INDEKS: EST0217B37335

Cena: 34,90 zł – brak w sprzedaży (informacja: kmt@kmt.pl)

Dwie popularne autorki, znawczynie dorobku św. Hildegardy z Bingen, proponują nam 250 NIEZWYKLE PROSTYCH PRZEPISÓW NA SMACZNE POTRAWY, opartych na zaleceniach dietetycznych tej średniowiecznej uzdrowicielki. Kuchnia bazująca na spuściźnie świętej prócz dostarczania nam walorów smakowych ma także na celu uchronić nas przed rozmaitymi chorobami, przynosząc dobre samopoczucie, zdrowie i radość. Jest to możliwe nie tylko dzięki temu, że oparta jest na zdrowych, naturalnych produktach, pozbawionych konserwantów i chemicznych "ulepszaczy", ale także przez to, że przepisy skomponowane są zgodnie z unikalną wizją zdrowia świętej Hildegardy, kładącą nacisk na wewnętrzną równowagę i viriditas, czyli uzdrawiającą siłę natury.

W książce znajdziecie:

- najróżniejsze przepisy i receptury łatwe w przygotowaniu
- przejrzyste listy produktów (powszechnie dostępnych)
- praktyczne wskazówki dotyczące przechowywania zapasów
- niezbędną dawkę wiedzy o kuchni św. Hildegardy
- przydatne ilustracje

Znajdują się tu zarówno przepisy na potrawy doskonale znane, jak batonik musli, chipsy jabłkowe, dżem morelowy czy nadziewany kurczak, jak i dokładne instrukcje, jak przygotować te bardziej oryginalne i pomysłowe dania, na przykład: orkiszowe risotto, sandacza w panierce sezamowo-makowej, zupę serową z cynamonowymi grzankami czy galaretkę z pigwy i wiele innych.

 

Kategorie

Książki / Inne / Zdrowie

 

Inne pozycje autorów dostępne w księgarni