Powrót na poprzednią stronę

Zioła w kuchni

Zioła w kuchni

Holly Bellebuono

Edycja Świętego Pawła Częstochowa 2018

ISBN: 978-83-7797-763-7
format: 165x235, stron: 312, oprawa: miękka

INDEKS: PAW3302A47960

Cena: 39,95 złdodaję do koszyka

Książka ta to praktyczny przewodnik po tajemniczym świecie ziół. Autorka, bazując na wieloletnim doświadczeniu, pokazuje właściwości i przybliża działanie konkretnych ziół. Wyszczególnia, które są pomocne w stresie, które wspomagają układ nerwowy i wzmacniają układ sercowo-naczyniowy, a które mają działanie uspokajające i zbawiennie wpływają na trawienie. Równocześnie udowadnia, że kuchenna medycyna to zarówno pyszne potrawy, jak i ziołowe lekarstwa. W pierwszej części – „Zdrowe dodatki” znajdziemy inspirujące przepisy m.in. na octy, oleje i pesto czy miody, syropy i eliksiry. W drugiej – „Pożywne napoje” – np. na inspirujące ziołowe herbatki, napary i odwary. W trzeciej – „Lecznicze potrawy” – m.in. na pożywne śniadania i dania główne czy słodkie przekąski. Jest ich aż 157! Wiele z nich autorka przetestowała na najbliższych. Dla ceniących zdrową kuchnię.

 

Kategorie

Książki / Inne / Zdrowie