Powrót na poprzednią stronę

Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy

Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy

Pasquale Piccinno

Wydawnictwo Esprit Kraków 2017

ISBN: 978-83-65706-94-2
format: 145x205, stron: 176, oprawa: twarda

INDEKS: EST0457B48030

Cena: 29,90 złdodaję do koszyka

Święta Hildegarda we włoskiej kuchni! Czy porady średniowiecznej mniszki, która nie mogła znać współczesnych składników i przypraw, mogą czegoś nauczyć smakoszy kuchni śródziemnomorskiej? Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków. W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen. Książka zawiera proste porady dotyczące przygotowania potraw, które zachwycą każdego, a także przyczynią się do zachowania dobrej kondycji fizycznej i duchowej.
Dzięki tej książce poznasz przepisy na takie dania jak zupa pomidorowa z orkiszowymi kluseczkami i tofu, kotlet drobiowy w sosie waniliowym na kluseczkach szpinakowo-orkiszowych i takie słodkie przekąski jak tort czekoladowy z wiśniami Torta di amarene al cioccolato.
Brzmi świetnie? Podobnych przepisów znajdziesz tutaj o wiele, wiele więcej!

 

Kategorie

Książki / Inne / Zdrowie

 

Inne pozycje autora dostępne w księgarni