Powrót na poprzednią stronę

Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata

Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata

Barbara Czaykowska - Kłoś

Wydawnictwo Bernardinum Pelplin 2020

ISBN: 978-83-8127-505-7
format: 240 x 230, stron: 272, oprawa: twarda

INDEKS: BER1001B54326

Cena: 49,90 złdodaję do koszyka

Barbara Czaykowska-Kłos urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentka studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodzina niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu.

Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych.

Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliska sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu „Historii kuchennych”.

Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalna miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew...

Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka.

Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru…

To można znaleźć w drugiej części „Historii kuchennych”.

 

Kategorie

Książki / Inne / Zdrowie

 

Inne pozycje autora dostępne w księgarni