Powrót na poprzednią stronę

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby

Mikołaj Bator, Marek Brunka, Beata Anna Dąbrowska, Ewa Dąbrowska, Barbara Piątkiewicz, Magdalena Witkiewicz

Wydawnictwo WAM Kraków 2021

ISBN: 978-83-277-1920-1
format: 165x221, stron: 256, oprawa: twarda

INDEKS: WAM4817B55941

Promocja: 39,90 zł 37,50 złdodaję do koszyka

Zdrowie zakręcone w słoikach

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:

porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt. W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!

 

Kategorie

Książki / Inne / Zdrowie

 

Inne pozycje autorów dostępne w księgarni