Powrót na poprzednią stronę

Smak dzikich roślin. Ponad 100 przepisów na potrawy sezonowe

Smak dzikich roślin. Ponad 100 przepisów na potrawy sezonowe

Patrycja Machałek

Wydawnictwo ZNAK Kraków 2021

ISBN: 978-83-240-7373-3
format: 165x230, stron: 272, oprawa: twarda

INDEKS: ZNK1162B56270

Cena: 49,99 złdodaję do koszyka

Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
• drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu,
• marmoladę z dzikiej forsycji,
• surówkę z liśćmi lipy,
• leśny dżin z jałowca,
• pokrzywowe kluseczki
i ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.
Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku. Sezonowe gotowanie z dzikich roślin jest prostsze, niż myślisz!

 

Kategorie

Książki / Inne / Zdrowie

 

Inne pozycje autora dostępne w księgarni