Powrót na poprzednią stronę

Ryby i dania postne

Ryby i dania postne

św. Hildegarda z Bingen

Wydawnictwo AA Kraków 2012

ISBN: 978-83-62927-95-1
format: 170x240, oprawa: twarda

INDEKS: WAA0263B34468

Cena: 34,90 złdodaję do koszyka

Zbiór przepisów i porad kulinarno-dietetycznych opartych na programie zdrowotnym św. Hildegardy!

De piscibus nil nisi bene! – O rybach wyrażaj się wyłącznie pozytywnie! – twierdził już w czasach starożytnych Chylon ze Sparty. Św. Hildegarda z Bingen potwierdza te słowa. Dlatego w nowoczesnej kuchni opartej o zasady zdrowego żywienia św. Hildegardy nie może zabraknąć ryb! Do receptur na smaczne potrawy z ryb dołączono przepisy na dania bezmięsne, które można polecić jako menu na dni postne lub jako propozycje dla osób stosujących niektóre rodzaje diet.

Mądrość św. Hildegardy potwierdziła współczesna medycyna, przede wszystkim badania dr. Gottfrieda Hertzki i jego uczniów. Tak więc zbiór przepisów na ryby i potrawy bezmięsne, zgodnych z zaleceniami św. Hildegardy, to doskonały sposób na wprowadzenie do naszej diety prostych, smacznych i zdrowych dań dla całej rodziny.

 

Kategorie

Książki / Literatura piękna / inne...

 

Inne pozycje autora dostępne w księgarni