Okładka

Smak dzikich roślin. Ponad 100 przepisów na potrawy sezonowe

Patrycja Machałek Wydawnictwo: Społeczny Instytut Wydawniczy ZNAK Dział: Zdrowie Format: 165x230 Stron: 272 Oprawa: twarda ISBN: 9788324073733 INDEKS: ZNK1162B56270
49,99 zł
Darmowa dostawa od 150 zł Paczkomaty 10 zł Poczta Polska 15 zł Za pobraniem 15 zł

Opis

Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
• drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu,
• marmoladę z dzikiej forsycji,
• surówkę z liśćmi lipy,
• leśny dżin z jałowca,
• pokrzywowe kluseczki
i ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.
Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku. Sezonowe gotowanie z dzikich roślin jest prostsze, niż myślisz!

Inne pozycje - Patrycja Machałek

Okładka
Patrycja Machałek
44,99 zł
Okładka %
Patrycja Machałek
39,90 zł 35,00 zł