Okładka

Dieta św. Hildegardy źródłem zdrowia i młodości

Elżbieta Ruman Wydawnictwo: JEDNOŚĆ Dział: Zdrowie Format: 208x144 Stron: 96 Oprawa: miękka ISBN: 9788379719822 INDEKS: JED3374B60882
8,00 zł
Darmowa dostawa od 150 zł Paczkomaty 10 zł Poczta Polska 15 zł Za pobraniem 15 zł

Opis

Książka Elżbiety Ruman to popularny poradnik prezentujący założenia diety i sztuki lekarskiej św. Hildegardy z Bingen. W pierwszej części publikacji, składającej się z 12 rozdziałów, autorka omawia znaczenie Hildegardowego postu leczniczego oraz diety opartej na ziołach i przyprawach stosowanych przez świętą zakonnicę. W drugiej części - "Odżywianie w rytmie pór roku" - prezentuje inspirujące przepisy potraw ze średniowiecznej kuchni zakonnej, m. in. placuszki z zielonych ziaren orkiszu, sałatkę z "dzikich ziół", chleb z dyni, zupę fasolową z fenkułem. Książkę zamyka dział poświęcony napojom polecanym przez św. Hildegardę.

Dieta zalecana przez tę wybitną średniowieczną zakonnicę jest nadal atrakcyjna i inspirująca także dla współczesnych odbiorców, pozwala bowiem, co zostało potwierdzone naukowo, pozbyć się zbędnych kilogramów i złogów z organizmu, reguluje ciśnienie krwi, oczyszcza wątrobę, przywracając jej właściwą wydolność, odkwasza organizm, przywraca sprawność stawów, pomaga w walce z bólem towarzyszącym chorobom reumatycznym, oczyszcza jelita, poprawia wygląd skóry i dodaje jej blasku.

Inne pozycje - Elżbieta Ruman

29,90 zł
39,90 zł
Okładka
Elżbieta Ruman
34,90 zł
Okładka
Elżbieta Ruman
34,90 zł
Okładka
Elżbieta Ruman
29,90 zł
Okładka %
34,90 zł 33,50 zł