Tajemnice kościelnych kuchni
Pikantne epizody i smakowite przepisy kulinarne Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy PAX Dział: Ogólna Format: 165x240 Stron: 232 Oprawa: twarda ISBN: 8321116787 INDEKS: PAX0115B8937Opis
Szwajcarski teolog, a prywatnie ironiczny hobbysta kulinarny, znany już Czytelnikowi polskiemu z publikacji wydanych w IW Pax: Kuchnia, Kościół i rozkosze gotowania oraz Przysmaki papieży i prałatów wertuje archiwa klasztorne (głównie niemieckie, szwajcarskie i włoskie), odkrywając smakowite przepisy, ale także wyśmienite anegdoty. Z własciwą sobie swadą opowiada, co mówił Luter o warzeniu piwa, jak poszczono w klasztorach, czym zajmowali się tajni papiescy kucharze... Od lektury trudno się oderwać – jak od pysznej potrawy.
Inne pozycje - Josef Imbach
8,00 zł