Okładka %

Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

Magdalena Wolińska-Riedi Wydawnictwo: Społeczny Instytut Wydawniczy ZNAK Dział: Historia ogólna Format: 140x205 Stron: 288 Oprawa: miękka ISBN: 9788324069118 INDEKS: ZNK1217B61696
54,99 zł 49,99 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 49,99 zł
Darmowa dostawa od 150 zł Paczkomaty 10 zł Poczta Polska 15 zł Za pobraniem 15 zł

Opis

Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki „Mój Rzym” oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową „Kobietą w Watykanie”, od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań. Poczujemy zapach świeżych ziół i aromatycznych przypraw, odkryjemy smak chrupiącej bruschetty, prawdziwej rzymskiej pizzy i doskonałego makaronu, jaki zjeść można tylko tutaj. Poznamy dzieje rodzin, które od pokoleń prowadzą restauracje w sercu Rzymu, kultywując tradycję przodków i bazując na prastarych przepisach.

Wyruszymy wraz z autorką na spacer po nieodkrytych zaułkach miasta, by trafić do lokali, które pachną tradycją, historią i miłością do rzymskiej kuchni – pełnej smaku, aromatu i pikanterii. Dowiemy się, co odróżnia pizzę rzymską od neapolitańskiej, w której dzielnicy znajduje się najstarsza restauracja świata, dlaczego figi są najlepszym dodatkiem do letniego obiadu i czemu warto zamawiać wino stołowe. Autorka zaprosi nas również do swojej kuchni, dzieląc się z czytelnikami przepisami, dzięki którym będziemy mogli zmysłami przenieść się do Wiecznego Miasta i „skosztować” Rzymu w naszym własnym domu.

Inne pozycje - Magdalena Wolińska-Riedi

49,99 zł
43,00 zł
39,99 zł
Okładka
Magdalena Wolińska-Riedi
39,90 zł